Zwezerik (lamszwezerik)
Zwezerik is orgaanvlees dat bekend staat om de fijne en zachte smaak. Het is een echte delicatesse. Lamszwezerik past ook prima in een vetarm dieet en is mager vlees.
Bereidingswijze zwezerik
Zwezerik kan op verscheidene manieren worden bereid. De meest ideale wijze is pocheren waarbij de zwezerik heel weinig van haar heerlijke smaak verliest. Lamszwezerik kan daarnaast ook worden gesmoord, in plakken gesneden, worden gebakken, geroosterd en omringd van een beslag in de frituur worden bereid.
Recepten met lamszwezerik
Zwezerik is typisch zo'n stukje orgaan dat onder meer heerlijk smaakt in combinatie met de hieronder genoemde gerechten:
- Lamszwezerik met rode wijnchampignonsaus
- Zwezerik in combinatie met een gegrilde lamskotelet
- Gebakken lamszwezerik met couscous (+ evt. honing-tijmsaus)
- Lamszwezerik met asperges in Nantua saus
Zorg ervoor dat u de zwezerik reinigt voor u het gebruikt. Raadpleeg daarvoor het betreffende recept.
Zwezerik bestellen
WIlt u zwezerik bestellen? Dat kan heel gemakkelijk via onderstaand formulier. We verkopen het per 275 gram. Vul het aantal in en klik op het winkelwagenicoontje ernaast. Ga naar de winkelwagen en doorloop de stappen.
Uitgebreid assortiment lamsproducten
Neem een kijkje in onze webshop voor ons gehele assortiment, waar u naast een heerlijk stukje zwezerik van het lam, andere smakelijke producten kunt bestellen.